Grovet

Grovet - Quadrisol, 3 x 30 ml

Grovet - Quadrisol, 3 x 30 ml
Nr. 120408

Vermindering van ontsteking en pijnbestrijding bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en bij beschadiging van zachte weefsels.

Lees verder
Beschrijving

Details

Quadrisol 100mg/ml orale gel voor paarden 3x30ml 

Werkzaam bestanddeel: Vedaprofen 100mg

Doeldier Paard

Indicaties:  Vermindering van ontsteking en pijnbestrijding bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en bij beschadiging van zachte weefsels (verwondingen door trauma en chirurgische ingrepen). In geval van voorzien chirurgisch trauma kan Quadrisol profylactisch, minimaal 3 uur voor de operatie, gegeven worden.

Contra-indicaties: Quadrisol niet te gebruiken bij dieren met aandoeningen van het maagdarmkanaal, verminderde hart-, lever- en nierfunctie. Niet gebruiken bij veulens jonger dan 6 maanden. Niet gebruiken bij lacterende merries. Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor een van de hulpstoffen.

Toedieningswijze en dosering Voor oraal gebruik. Quadrisol tweemaal daags toedienen. Een aanvangsdosis van 2 mg/kg (2,0 ml/100 kg) wordt gevolgd door een onderhoudsdosis van 1 mg/kg (1,0 ml/100 kg) Quadrisol om de twaalf uur. De behandeling kan maximaal 14 opeenvolgende dagen worden voortgezet. Bij profylactisch gebruik is een maximale behandelingsduur van 7 opeenvolgende dagen voldoende. Lichaamsgewicht en dosering moeten nauwkeurig bepaald worden om overdosering te voorkomen. De gel wordt oraal toegediend door het mondstuk van de injector op de tandeloze plaats in de mond te brengen en de benodigde hoeveelheid achter op de tong te spuiten. Vóór toediening dient de injector op de berekende dosering te worden afgesteld door de draaibare ring op de zuiger te plaatsen. Geadviseerd wordt om het product vóór het eten toe te dienen. In geval van voorzien chirurgisch trauma kan Quadrisol profylactisch, minimaal 3 uur voor de operatie, gegeven worden.

Wachttijd Vlees en organen: 12 dagen
Niet voor gebruik bij dieren die melk voor menselijke consumptie produceren.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 120408
Btw-tarief 9%
Merk Grovet
Route of Administration Oraal
Actief ingredient Vedaprofen
Wachttijd 12 days
Doeldier Equine
Registratienummer REG NL 9800
Instructies

Extra informatie

Gebruiksinstructies

Single starting dosage: 2 mg / kg > 2 ml per 100 kg
Maintenance dosage: 1 mg / kg > 1 ml per 100 kg (twice a day)
Starting dose for a 500 kg horse is 10 ml, the maintenance dose for this example is 5 ml twice a day.