Grovet

DE GROENE OS TEUNISBLOEMOLIE

DE GROENE OS TEUNISBLOEMOLIE
Nr. VP6021
Olie welke rijk is aan omega-6 vetzuren en het vetzuur GLA. Te gebruiken bij huidproblemen. Read more
Description

Details

De Groene Os Teunisbloemolie 50 ml

Teunisbloemolie is rijk aan omega 6-vetzuren. De omega 6-vetzuren zijn ‘essentieel’. Dat wil zeggen dat paarden deze vetzuren niet zelf kunnen aanmaken. Omdat deze vetzuren onmisbaar zijn in een evenwichtige diervoeding is het belangrijk deze vetzuren (indien nodig) aan te vullen.

Ook is Teunisbloemolie rijk aan de meervoudig onverzadigde vetzuren GLA (gammalinoleenzuur) en LA (linolzuur). GLA is belangrijk bij onder meer diverse huid- en slijmvliesproblemen, allergieën en bij hormonale disbalansen Linolzuur komt voor in meerdere plantaardige oliën, maar teunisbloemolie is een van de weinige oliën die ook een hoge concentratie GLA bevat.

Een paard gebruikt GLA voor de vorming van prostaglandines. Prostaglandines zijn hormoonachtige stoffen die invloed uitoefenen op een breed scala van biologische functies, waaronder het reguleren van ontstekingsreacties, de spijsvertering en de stofwisseling in huid en slijmvliezen. Tevens hebben deze prostaglandines invloed op het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het hart- en vaatstelsel, de hersenfuncties en het voortplantingssysteem.

Teunisbloemolie kan ook uitwendig worden toegepast om de huid te verzachten en te verzorgen.

Samenstelling

Teunisbloemolie, D-alpha tocoferol (vitamine E).

Vetzuren kunnen snel oxideren. De toegevoegde vitamine E gaat dit tegen, waardoor Teunisbloemolie van De Groene Os ook op stal bewaard kan worden.

Additional Information

Additional Information

SKU VP6021
Tax Class 6%
Brand De Groene Os
Instructions

Additional Information

Instructions for use

Paarden en pony’s: 2 maal daags 25 druppels. 20 druppels = 1 ml
Bij duidelijke verbetering overgaan op het onderhoudsgebruik en 1 maal daags bovenstaande hoeveelheid toedienen.

Gebruiksaanwijzing uitwendig 1-2 maal daags aanbrengen.