Grovet

DE GROENE OS PSYLLIUM HUSK

DE GROENE OS PSYLLIUM HUSK
Nr. VP7936
Inzetbaar bij zandkoliek. Verbetert de darmpassage en de darmflora. Read more
Description

Details

De Groene Os Psyllium Husk 1000 gram

Psyllium Husk bestaat uit vezels die tot twintig maal hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen. Hierdoor maken ze de darminhoud zachter en volumineuzer en verbetert de darmpassage. Het gebruik van psyllium gaat verstopping tegen, verbetert de darmperistaltiek en kan het ontstaan van diverticulose (darmuitstulpingen) door chronische obstipatie helpen voorkomen.

Psylliumvezels vertragen bovendien de opname van koolhydraten en suikers, waardoor de bloedsuikerspiegel minder schommelingen vertoont. Daarnaast binden deze vezels een aantal toxinen, zware metalen en andere verontreinigingen zoals zand aan zich en helpen zo de darmen te ontgiften.

Uitgelicht

•    Het gebruik van Psyllium Husk verbetert de darmpassage en de darmflora.
•    Psyllium kan worden ingezet om de darmpassage gemakkelijker te laten verlopen.
•    Het kan echter ook bij te dunne mest worden ingezet, omdat Psyllium helpt de ontlasting dikker te maken.
•    Daarnaast heeft het een milde, darmreinigende functie.

Samenstelling
Plantaginis ovatae (blond psyllium husk).

Uit recent onderzoek is gebleken dat ter voorkoming van zandkoliek een combinatie van psylliumvezels, een probioticum en omegavetzuren aan te raden is. Voor het beste resultaat vormt Psyllium Husk een goede combinatie met Trias Omega.

Additional Information

Additional Information

SKU VP7936
Tax Class 6%
Brand De Groene Os
Quantity 1000 gr
Instructions

Additional Information

Instructions for use

Paarden en pony’s: 1 maal daags 1 volle maatschep op een ruime hoeveelheid water en door het voer mengen. 1 maatschep Paard & Pony = 45 gram.
Het voer niet laten staan maar gelijk aanbieden, de bindende werking van Psyllium Husk begint namelijk onmiddellijk. Bij toepassing tegen te dunne mest kan er minder water gebruikt worden. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater!

Interacties en contra-indicaties

Er zijn geen contra indicaties van dit middel bekend. Wel is het tegelijkertijd innemen van psylliumvezels met medicatie niet aan te raden, omdat psyllium de opname van medicijnen kan verminderen of vertragen. Ook is het belangrijk om er op te letten dat er bij koliek en ter bevordering van een goede darmwerking voldoende water gebruikt wordt bij inname van de vezels.