Grovet

DE GROENE OS PODO COMPLEX

DE GROENE OS PODO COMPLEX
Nr. VP8164
Inzetbaar bij hoefbevangenheid (zowel acuut als chronisch). Bevordert de bloedsomloop in de hoeven. Read more
Description

Details

De Groene Os Podo Complex 100 ml

Deze tinctuur bevordert de doorstroming van het bloed in de hoeven. Het middel is ter ondersteuning in te zetten bij acute of chronische hoefbevangenheid. Daarnaast helpt Podo Complex het lichaam om ontstekingen tegen te gaan.

Hoefbevangenheid

Hoefbevangenheid komt regelmatig voor bij paarden en pony’s, meestal aan beide voorvoeten. Er is dan sprake van een verstoorde stofwisseling die verschillende oorzaken kan hebben:

•    Overbelasting van de hoeven
•    Plotselinge voerveranderingen
•    Opname van giftige stoffen
•    Baarmoederontsteking of andere ontstekingen
•    Medicijnen, zoals lang werkende corticosteroïden
•    Ziekte van Cushing

Als gevolg van deze aandoeningen komen er bepaalde stoffen in het bloed, de ontstekingsmediatoren, waardoor een verstoring optreedt in de bloedvoorziening van de hoef. Door deze stoffen vernauwen de haarvaten in de hoef zich en raken de haarvaten beschadigd. Er hoopt zich vocht op tussen de hoornschoen en de lederhuid waardoor een niet-bacteriële (aseptische) ontsteking in de hoef ontstaat. De verbinding tussen de hoornschoen en de lederhuid wordt, door de ophoping van het vocht en de ontsteking, minder stevig en er ontstaat een afwijkende groei van het hoorn. Uiteindelijk kan er zelfs een kanteling, of in zeer ernstige gevallen een zakking van het hoefbeen ontstaan.

Paarden en pony’s met hoefbevangenheid hebben heel veel pijn, staan vaak met de voorbenen naar voren (om de druk erop te verminderen) en de achterbenen ver onder het lichaam. Ze kunnen slechts met moeite lopen. Door de pijn willen de dieren de voorkant van de hoef zoveel mogelijk ontlasten en daardoor belasten ze het achterste gedeelte van de hoef meer. In ernstige gevallen hebben de paarden zo veel pijn dat ze ziek zijn. Ze eten niet, hebben koorts en gaan het liefst liggen. De hoeven en de kroonrand voelen door de ontsteking warm aan. Kortom, hoefbevangenheid is een ernstige en zeer pijnlijke ziekte en moet onmiddellijk door een dierenarts behandeld worden.

Samenstelling

Een verdunning van de extracten van Nux vomica, Ledum palustre, Ginkgo biloba en Arnica montana.

Additional Information

Additional Information

SKU VP8164
Tax Class 6%
Brand No
Quantity 100 ml
Instructions

Additional Information

Instructions for use

2 maal daags 20 druppels. 20 druppels = 1 ml

Het is het beste om dit middel toe te dienen op een stukje brood tussen de voermomenten in. Schudden voor gebruik.

Het is aan te raden om dit middel in combinatie te geven met Drainage Compositum en een probioticum óf in combinatie met Lever Compositum en een probioticum. Hierbij moet er binnen een week verbetering optreden. Mocht dit niet zo zijn dan zijn verdere stappen noodzakelijk en moet er (opnieuw) een dierenarts geraadpleegd worden.