Grovet

DE GROENE OS PEES COMPOSITUM

DE GROENE OS PEES COMPOSITUM
Nr. VP6096
Inzetbaar bij peesblessures en gewrichtsproblemen. Bevordert de afvoer van afvalstoffen en zorgt voor een goede bloedtoevoer. Read more
Description

Details

De Groene Os Pees Compositum 100 ml

Pees Compositum is een breed toepasbaar middel voor het bewegingsapparaat. Het stimuleert de afvoer van afvalstoffen door de lever te ondersteunen en de bloedtoevoer te bevorderen. Het kan worden ingezet om pezen en het gewrichtskapsel te versterken.

Samenstelling

Harpagophytum procumbens (duivelsklauw)
Ruta graveolens (wijnruit)
Boswellia serrata (wierookhars)
Equisetum arvense (heermoes)
Cynara scolymus (artisjok)
Carduus marianus (Mariadistel)
Taraxacum officinale (paardenbloem)
Erythraea centaurium (duizendguldenkruid)
Angelica archangelica (grote engelwortel)
Acorus calamus (kalmoes)
Uncaria tomentosa (kattenklauw)
Chelidonium majus (stinkende gouwe)
Rhus toxicodendron (gifsumak)
Lycopodium (wolfsklauw)
Ceanotus americanus (Amerikaanse sering)
Cuprum (koper)
Aurum (goud)
Argentum (colloïdaal zilver)
Ethanol 30% v/v.

Uitgelicht

•    Boswellia serrata (wierookhars) is de hars van de wierookboom; een traditioneel Ayurvedisch geneesmiddel. Boswellia heeft een grote affiniteit bewegingsapparaat. Deze eigenschap berusten mede op de aanwezigheid van Boswelliazuur: een zuur dat de vorming van oedeem en zwellingen die optreden bij ontstekingen helpt te verminderen. Boswellia verbetert de bloedtoevoer naar de gewrichten, ontkrampt vaatspasmen en ondersteunt het herstel van bloedvaten die aangetast zijn door ontstekingen. Boswellia heeft géén maagzweerbevorderende werking (in tegenstelling tot synthetische pijnstillers zoals NSAID’s).
•    Harpagophytum procumbens (duivelsklauw) geeft verlichting bij stramme gewrichten en verbetert hier de bewegelijkheid.
•    Ruta graveolens (wijnruit) stimuleert de doorbloeding en helpt hierdoor bij vastzittende spieren. Wijnruit wordt ingezet om zwellingen aan de gewrichtsbanden te voorkomen.
•    Cynara scolymus (artisjok), Taraxacum officinale (paardenbloem), Carduus Marianus (Mariadistel), Acorus Calamus (kalmoes), Angelica archangelica (grote engelwortel) en Erythraea centaurium (duizendghuldenkruid) ondersteunen de lever- en galfunctie en helpen daarmee de afvoer van afvalstoffen

Additional Information

Additional Information

SKU VP6096
Tax Class 6%
Brand No
Instructions

Additional Information

Instructions for use

Paarden en pony’s: 2 tot 3 maal daags 20-30 druppels op een stukje brood. 20 druppels = 1 ml

Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen.
Interacties en contra-indicaties

Niet gebruiken tijdens de dracht- en lactatieperiode. Boswellia heeft bij gelijktijdig gebruik van NSAID’s (reguliere pijnstillers) daar mogelijk invloed op. Ook met andere medicijnen kan Pees Compositum een interactie vertonen. Raadpleeg daarom eerst de dierenarts bij medicijngebruik.