Grovet

DE GROENE OS MAGNESIUMCITRAAT

DE GROENE OS MAGNESIUMCITRAAT
Nr. VP9211
Magnesium in citraatvorm (goed opneembare vorm). Magnesium is het belangrijkste mineraal! Read more
Description

Details

De Groene Os Magnesiumcitraat

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in het lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen, met name in het eiwitmetabolisme. Magnesiumcitraat heeft een behoorlijk hoge biologische  opname van ongeveer 30-40 % en heeft geen spijsverteringsactiviteit nodig. Dit is zeker van belang bij stress en oudere paarden. Magnesium is van belang voor het goed functioneren van de spieren, het zenuwstelsel en de energiestofwisseling. Hierdoor helpt magnesium het dier niet alleen om zich te ontspannen, maar ook om het voldoende energie te geven. Magnesium heeft een positieve invloed op lichaam en geest en bevordert het concentratievermogen. De magnesiumbehoefte wordt groter bij zware lichamelijke inspanning en stress.

Magnesiumcitraat is een goed opneembare vorm van magnesium en daardoor ook geschikt voor dieren met een gevoelig spijsverteringstelsel

Zenuw- en spierstelsel: regelt het samentrekken en ontspannen van spieren, evenals het goed functioneren van het centrale zenuwstelsel. Tekorten aan magnesium kunnen aanleiding geven tot prikkelbaarheid, nervositeit en krampen.
 Botten en tanden: magnesium is belangrijk voor de stofwisseling van botten en tanden. Magnesium en calcium houden elkaar in balans. Een hoge calciuminname vergroot de behoefte aan magnesium. Door een hoge inname van calcium wordt de uitscheiding van magnesium juist gestimuleerd. Magnesium zorgt dat calcium blijft waar het hoort: in de botten.
Membraanstabilisatie: magnesium is een hulpfactor bij de ‘natrium-kaliumpomp’ die er voor zorgt dat natrium de cel wordt uitgedreven en kalium wordt binnengelaten. Op deze manier wordt het ionenevenwicht in stand gehouden en daarmee de membraanpotentiaal die essentieel is voor de geleiding van zenuwimpulsen.
Cardiovasculaire systeem: magnesium is van essentieel belang voor de prikkelgeleiding in het hart en de contractie van de spieren die zich in de vaatwanden bevinden. Tekorten aan magnesium kunnen zich uiten in een hoge(re) bloeddruk, hartritmestoornissen en spasmen van de vaten, wat op den duur aanleiding kan geven tot hartfalen.
Energiestofwisseling: magnesium is verbonden met de ATP-productie en allerhande daarmee samenhangende enzymreacties (glycolyse en eiwitstofwisseling).

Een maatschep bevat 5 gram magnesiumcitraat, waarvan ongeveer 800/850 mg elementair magnesium is.Additional Information

Additional Information

SKU VP9211
Tax Class 6%
Brand De Groene Os
Quantity 500 gr
Instructions

Additional Information

Instructions for use 1 tot 2 maal daags 1 maatschep door het voer. 1 maatschep Paard & Pony = 5 gram (ongeveer 850 mg elementair magnesium)