Grovet

DE GROENE OS MAAG COMPOSITUM

DE GROENE OS MAAG COMPOSITUM
Nr. VP0904
Beschermt de maagwand en zorgt voor een normale zuurtegraad in de maag. Read more
Description

Details

De Groene Os Maag Compositum 750 gram

Maagcompositum ondersteunt de spijsvertering. Het werkt verzachtend op de slijmvliezen, versterkt de maagwand en helpt de normale zuurgraad van de maag in stand te houden. Het compositum heeft ontspannende eigenschappen, waarmee stress gerelateerde spijsverteringsproblemen geholpen kunnen worden. Daarnaast is het middel eetlustopwekkend.

In oktober 2005 is er aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht, een placebo gecontroleerd dubbelblind, onderzoek gedaan naar de werking van verschillende middelen voor maagproblemen bij luchtzuigende paarden. Voor dit onderzoek kregen de paarden zeven weken lang het Maag compositum van De Groene Os toegediend. Het onderzoek wijst uit dat deze paarden aanzienlijk minder neigen tot luchtzuigen en kribbenbijten dan de paarden die een ander middel kregen toegediend.

Samenstelling

Glycyrrhiza glabra (zoethout)
Zingiber officinalis (gember)
Cetraria islandica (IJslands mos)
Calciumcarbonaat*
Silybum marianus (Mariadistel)
Angelica archangelica (grote engelwortel)
Mentha piperita (pepermunt)
Matricaria chamomilla (kamille)
Humulus lupulus (hop)
Taraxacum officinale (paardenbloem)

Uitgelicht
•    Zingiber officinalis (gember) heeft een regulerend effect op de algehele spijsvertering en versterkt de maag. Gember beschermt het maag-darmslijmvlies.
•    Angelica archangelica (grote engelwortel) bevat bitterstoffen en bevordert daarmee de eetlust en verbetert de spijsvertering.
•    Mentha piperta (pepermunt), Matricaria chamomilla (kamille) en Humulus lupulus (hop) worden ingezet om te ondersteunen bij een nerveuze spijsvertering. Ze hebben een ontspannende, ontkrampende werking.
•    Glycyrrhiza glabra (zoethout) verzacht het (maag) slijmvlies, versterkt de maagwand en bevordert een normale zuurgraad in de maag.

Additional Information

Additional Information

SKU VP0904
Tax Class 6%
Brand No
Quantity 750 gr
Instructions

Additional Information

Instructions for use Paarden en pony’s: 2 maal daags 2 afgestreken maatscheppen door het voer (poeder licht bevochtigen om te voorkomen dat het uit de voerbak wordt geblazen). 1 maatschep Paard & Pony = 3 gram. Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen.