Grovet

DE GROENE OS DRAINAGE COMPOSITUM

De Groene Os Drainage Compositum
DE GROENE OS DRAINAGE COMPOSITUM
Nr. VP0493
Reinigende kuur om de weerstand een boost te geven. Verwijdert afvalstoffen, verbeterd de nierfunctie en bevordert de stofwisseling. Read more
Description

Details

De Groene Os Drainage Compostium 100 ml

Drainage Compositum geeft een boost aan de reiniging van het lichaam. De tinctuur helpt de lever bij het verwijderen van afvalstoffen en heeft een positieve invloed op de nieren. Het bevat ingrediënten die het immuun- en lymfesysteem activeren, de spijsvertering bevorderen en de stofwisseling stimuleren waardoor het opslaan van nieuwe afvalstoffen voorkomen wordt. Drainage Compositum helpt bij o.a. een gevoelige huid, is goed voor een gezonde spijsvertering en kan worden toegepast als zuiverende kuur in de lente.

Samenstelling

Ribes Nigrum (zwarte bes)
Taraxacum officinalis (paardenbloem)
Arctium lappa (grote klis)
Silybum marianum (Mariadistel)
Viola tricolor (driekleurig viooltje)
Solidago virgaurea (guldenroede)
Betula alba (berk)
Astragalus membranicus (vliezige hokjespeul)
Centaurium erythraea (duizendguldenkruid)
Juniperus communis (jeneverbes)
Equisetum arvense (heermoes)
Cynara scolymus (artisjok)
Uva ursi (beredruif)
Orthosiphonis stamineus (kattensnor)
Verdund extract van Berberis vulgaris (zuurbes)
Verdund extract van Alchemillae millefolium (duizendblad)
Silybum marianum semen (Mariadistelzaad)
Phellodendron amurense (kurkboom)
Uncaria tomentosa (kattenklauw)
Verdund extract van Chelidonium majus (stinkende gouwe)
Angelica archangelica (grote engelwortel)
Calamus rhizoma (kalmoes)
Verdund extract van Cantharis lytta vesicatoria (Spaanse vlieg)
Hydrastis canadensis (Canadese geelwortel)
Echinacea purpurea (rode zonnehoed)
Ethanol 35% v/v.

Let op!

Tijdens het gebruik van Drainage Compositum worden afvalstoffen losgemaakt om te worden afgevoerd door de uitscheidingsorganen. Hierbij worden deze afvalstoffen door het bloed getransporteerd. De hoeveelheid afvalstoffen in het bloed zal door het gebruik van Drainage Compositum tijdelijk hoger zijn. Dit kan een vermoeid gevoel veroorzaken en dieren kunnen hier wat lusteloos door worden.

Drainage Compositum kan in het begin soms een lichte verergering van de bestaande klachten geven. Deze eventuele verergering mag in geen geval zo erg zijn dat je paard er echt ziek van wordt. Door het gebruik rustig op te bouwen (zie gebruiksaanwijzing) voorkom je zoveel mogelijk dat de klachten in het begin verergeren. Wanneer dergelijke verschijnselen langer dan 3 tot 4 weken aanhouden (doorgaans duurt een eventuele beginverergering ongeveer 2 weken), is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts of therapeut.

Drainage Compositum vormt geen gevaar voor de chip die veel huisdieren dragen. Af en toe doen verhalen de ronde dat een reinigingskuur alle lichaamsvreemde stoffen, dus ook de chip, zou uitdrijven. Dit is echter niet het geval. In vroegere jaren toen er nog gebruik werd gemaakt van een ander soort chip en men nog niet zo bedreven was in het correct plaatsen ervan, gebeurde het regelmatig dat een chip door het lijf ging ‘wandelen’. Dit is echter niet het gevolg van Drainage Compositum.

Additional Information

Additional Information

SKU VP0493
Tax Class 9%
Instructions

Additional Information

Instructions for use

2 maal daags 30 druppels. 20 druppels = 1 ml. Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.


Om je paard aan het middel te laten wennen is het aan te bevelen te beginnen met 1/3 van de hierboven beschreven gebruiksaanwijzing en in een week op te bouwen naar de aanbevolen hoeveelheid.


Bij gevoelige dieren of bij heftige reacties is het raadzaam om een lagere hoeveelheid te hanteren dan de gangbare, tenzij de dierenarts anders adviseert.
Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen.
Interacties en contra-indicaties


Niet geven bij maagzweren, galstenen, afsluiting van de galwegen, kanker, auto-immuunaandoeningen en orgaantransplantaties. Gebruik tijdens de dracht- en lactatieperiode alleen in overleg met de dierenarts of therapeut. Geef het middel ook niet aan verzwakte of erg zieke dieren.


Reinigen kost veel energie. Wanneer het lichaam (bijvoorbeeld door ziekte) al extra belast is, kan een drainagekuur te zwaar zijn. Dit kan het herstel dan zelfs in de weg gaan staan. Dat geldt ook voor operaties: geef Drainage Compositum niet vlak voor een operatie, maar wacht tot het dier van de ingreep is bijgekomen. Zet het middel pas in nadat het dier zijn basisenergie heeft kunnen herstellen. Drainage Compositum kan dan helpen de ballaststoffen, afkomstig van de narcose, uit te scheiden.


Door de reinigende werking via de lever is het theoretisch mogelijk dat medicijnen die door de lever worden gemetaboliseerd minder of anders werkzaam zijn. Raadpleeg de dierenarts over het gebruik van Drainage Compositum in combinatie met medicijnen.